HOME PAGE Antique Restaurant Culture & Art Kusadasi Information Activities
Historische bezienswaardigheden:Efeze.( TAGS )
Efeze staat bekend als één van de meest fascinerende archeologische opgravingen ter wereld.

Efeze:

Efeze staat bekend als één van de meest fascinerende archeologische opgravingen ter wereld.Het is ook één van de best bewaarde antieke steden van de westerse wereld en de drukst bezochte antieke bezienswaardigheid van heel Turkije.
Miljoenen mensen bezoeken deze,op Rome na,grootste stad van het oude romeinse rijk.Een stad die qua pracht en    praal,kunst en cultuur een voorbeeld stelde voor alle andere steden uit haar bloei-periode.Brede marmeren straten  gedecoreerd met mozaieken en beeldhouw-werken,imposante gebouwen met alle kleuren marmer denkbaar en overal fonteinen en palmen.

Nu,bijna 2000 jaar later,maakt Efeze nog steeds indruk op haar bezoekers.Efeze,3500 jaar terug gesticht door Androklos,zoon van de koning van Athene,heeft een rijke historie.                                                                                         Cariers,Lelegiers,Perzen,Grieken,Romeinen,Byzanthijnen,elk volk,iedere cultuur heeft een stempel gedrukt op de geschiedenis van deze beroemde stad.


Ben je in Kusadasi,dan is een bezoek aan Efeze eigenlijk een verplicht nummer.Het beste kan je dit doen met een van de tours,georganiseerd via de reis-agenten.Dan heb je een gids die je in het nederlands verteld wat Efeze inhoudt.Het verhaal is de moeite waard.Hoewel héél Efeze één groot archeologisch hoogtepunt is,is het meest bekende gebouw natuurlijk de tempel van
Artemis,een van de 7 wereldwonderen der oudheid.En dit ligt net buiten het"stads" gebied.Andere belangrijke gebouwen zijn het theater en de Celcius bibliotheek.


Het amphi-theater van EfezeHet theater bood plaats aan ruim 24.000 bezoekers,die hier hun vertier kwamen zoeken tijdens drama-voorstellingen,maar ook gladiator-gevechten.Het theater wordt nog steeds gebruikt.De laatste jaren hebben we hier optredens gezien van oa.Tom Jones,Diana Ross,Sting,Elton John en vele anderen.
De Celcius Bibliotheek was een van de mooiste en bekendste bouwwerken van de stad.Dubbele muren,tegen vocht beschermend,huisden hier meer dan 120.000 rollen perkament.Tegel de gevel stonden 4 beelden die symbool stonden voor Kennis(Episeme),Verstand(Ennoia),Deugd(Arete) en Wijsheid(Sofia).


De opgravingen zijn al meer dan 130 jaar gaande en elk object dat boven de grond komt geeft weer iets meer informatie over het mysterieuze en mystieke verleden van deze stad en haar bewoners.
Vanaf Kusadasi is 18 km.naar Efeze.Het is wel per dolmuş te doen,maar let wel dat je de laatste paar kilometer naar de ingang
moet lopen.Ook met taxi of eigen vervoer makkelijk te bereiken.Maar aan te raden is om een excursie te boeken.Vraag maar aan je reisleiding!

 

 

Share or Comment !!NAVIGATION
See all content under Culture and Art category
5€ FREE !!!

Click on ticket to print !
Aub, laat hier uw beoordeling achter !!

Akset Tanitim ve Danismanlik 2008
Designed and Coded by Emrah TOY (2008)