HOME PAGE Antique Restaurant Culture & Art Kusadasi Information Activities
Historische bezienswaardigheden:Aphrodisias.( TAGS )
Opgravingen tonen aan dat de stad "Aphrodisias"al bestaan moet tijdens de Brons-tijd,maar de naam van de liefdes-godin "Aphrodite"kreeg zij pas in de 6e eeuw voor Christus.

Aphrodisias:
Opgravingen tonen aan dat de stad "Aphrodisias"al bestaan moet tijdens de Brons-tijd,maar de naam van de liefdes-godin "Aphrodite"kreeg zij pas in de 6e eeuw voor Christus.De stad was in zijn tijd beroemd vanwegen zijn school voor beeldhouw-kunst.Tevens was het een belangrijk medisch en filosofisch centrum.De Tempel van Aphrodite was een bedevaarts-plaats voor pelgrims ,die van heinde en verre hier naar toe kwamen om hier deel te nemen aan de orgies,die opgedragen werden aan de godin.Deze vorm van toerisme bracht nogal wat geld in het laadje van deze vrije stad met een belastinge-vrije status.Daarbij lag de stad aan de belangrijkste handelsroute. Aphrodisias beleefde goude tijden,vooral gedurende de Romeinse periode, totdat in de 5e eeuw n.c. het Christendom een einde maakte aan deze vorm godenverering.
Aphrodisias kreeg een nieuwe naam"Stavropolis"(de stad van het kruis)en de tempel van Aphrodite werdt vervangen door een Basiliek.
Tegenwoordig zijn een paar van de tempel-pilaren weer opgegraven,maar de rest van de tempel en de ere-diensten die hier
werden gehouden,worden overgelaten aan de fantasie van de bezoeker.
Het paleis van de Bisschop met zijn blauwe pilaren,de Baden van Hadrianus en het Odeon zijn hier te bewonderen.Maar het meest
spectaculaire van Aphrodisias is het Stadion,wat plaats bood aan 30.000 fan's van o.a.paarderennen.
Van Kusadasi naar Aphrodisias is ruim 170 km.Moeilijk te bereiken met openbaar vervoer,maar met een huurauto goed te doen.
Vooral in het voorjaar,als alles groeit en bloeit, is de natuur hier betoverend mooi
Maak dan een combinatie-bezoek aan Aphrodisias en Pamukkale,want dat ligt in dezelfde regio.a

Share or Comment !!NAVIGATION
See all content under Culture and Art category
5€ FREE !!!

Click on ticket to print !
Aub, laat hier uw beoordeling achter !!

Akset Tanitim ve Danismanlik 2008
Designed and Coded by Emrah TOY (2008)