HOME PAGE Antique Restaurant Culture & Art Kusadasi Information Activities
Historische bezienswaardigheden:Panionium.( TAGS )
Panionium is als opgravings-gebied niet echt spectaculair om te zien.Maar vroeger was dit een heel belangrijk stukje İonie.Dit was namelijk de plaats waar de de İonische Federatie haar jaarlijkse vergadering hield.

Panionium:

Panionium is als opgravings-gebied niet echt spectaculair om te zien.Maar vroeger was dit een heel belangrijk stukje İonie.Dit was namelijk de plaats waar de de İonische Federatie haar jaarlijkse vergadering hield.De oudste politieke unie ter wereld.De 12 İonische steden waren een soort"Europese Unie"in het klein.Haar leden bespraken hier hun eventuele problemen. Politieke-,militaire- en economische-vraagstukken kwamen hier aan de orde,maar ook kunst en cultuur waren belangrijk.
De jaarlijkse vergadering werdt na de oogsttijd gehouden en opgeluisterd met een traditioneel festival ter ere van de god"Poseidon". Gedurende de opgravingen heeft men overblijfselen van een ronde muur gevonden van wat waarschijnlijk de ontmoetingsplaats moet zijn geweest van Panionium.Helaas is er weinig overgebleven van deze bijzondere plek.Panionium ligt
dichtbij de ingang van het Nationale Park,vlakbij het plaatsje Güzelçamlı,25 km. ten zuiden van Kusadasi.Hier gaan geen excursies naar toe,je zal er waarschijnlijk zelfs in het hoogseizoen niemand aantreffen,maar het is makkelijk te bereiken per dolmuş,scooter of huurauto.

Share or Comment !!NAVIGATION
See all content under Culture and Art category
5€ FREE !!!

Click on ticket to print !
Aub, laat hier uw beoordeling achter !!

Akset Tanitim ve Danismanlik 2008
Designed and Coded by Emrah TOY (2008)