HOME PAGE Antique Restaurant Culture & Art Kusadasi Information Activities
Bezienswaardigheden in de omgeving:Selçuk.( TAGS )
Selçuk is een intressante plaats,ongeveer 20 km.van Kusadasi en 2km vanaf Efeze.

 

Selçuk:

Selçuk is een intressante plaats,ongeveer 20 km.van Kusadasi en 2km vanaf Efeze.Niet echt een toeristische plaats waar gasten verblijven.Maar wel veel bezoekers,omdat het archeologisch museum van Efeze hier ligt.Daarbij vindt je kortbij Selçuk(1km)
de opgraving van het Artemision,de tempel van Artemis.İn de plaats zelf hebben we de ruines van de "St.Johannes Basiliek",een van de eerste en grootste kathedralen ter wereld.Direkt daarnaast het Byzanthijnse kasteel van Selçuk,de citadel van Ayasoluk.Hieronder staat ook ook nog de"İsa Bey Moskee"een van de mooiste 14e eeuwse bouwwerken uit de tijd der Selsjoeken.
İn de winkelstraat van Selçuk vindt je de overblijfselen van een romeins aquaduct,wat vooral in het voorjaar druk in gebruik is.Hier nestelen zich nl. de bekende ooievaars van Selçuk.Boven op de pilaren bouwen zij hun nesten.Soms zie je wel 10 tot
15 ooievaar-families naast elkaar wonen.Heel Selçuk en omgeving wordt in die periode druk bezocht door deze prachtige vogels.
De zaterdag is hier de markt-dag.Een grote en gezellige markt.İn de stad vindt je trouwens genoeg restaurantjes en terrasjes.
Misschien niet zo op toeristen ingesteld,maar daardoor misschien wel zo leuk.
Selçuk is makkelijk te bereiken met de lijnbus,dolmuş of taxi.Ook met de scooter(wel goed uitkijken natuurlijk!) of huurauto

Share or Comment !!NAVIGATION
See all content under Activities category
5€ FREE !!!

Click on ticket to print !
Aub, laat hier uw beoordeling achter !!

Akset Tanitim ve Danismanlik 2008
Designed and Coded by Emrah TOY (2008)