HOME PAGE Antique Restaurant Culture & Art Kusadasi Information Activities
Eten en Drinken.( TAGS )
Turkse keuken, practische tips, kraanwater, olijfolie, knoflook, Raki, Turkse wijnen.

 

3-Eten & Drinken:

De Turkse keuken alleen is al een vakantie waard.Blijf je alleen maar in het hotel eten dan mis je toch een prachtige
gelegenheid om die keuken te leren kennen.De rijke voorgerechten"mezeler",de"kebap"in alle smaken,"döner",vis en de
ongelooflijke hoeveelheid nagerechten,je moet het gewoon een keer proberen.Kijk uit,want het is redelijk verslavend!
Wil je meer weten over Turks eten,kom dan even langs in het "1-A GRAND RESTAURANT",Kusadasi's populairste tuin!
Maar nu even een paar practische tips:water...Kraanwater is geen drinkwater.Het is niet vergiftigd,ofzo,je kan er prima je tanden mee poetsen en mee douchen.Maar het smaakt niet lekker en je bent er niet aan gewend.Drink altijd! flessewater.
o,ja..het allerslechtste water wat je kan drinken is natuurlijk zwembad-water.Dus tijdens het zwemmen niet stiekum een slokje nemen.
Veel mensen zijn een beetje huiverig voor olijf-olie.Jammer,want het is de gezondste en veiligste olie die er is.De turkse keuken is geen vette keuken en olie wordt,op een paar uitzonderingen na,niet te veel gebruikt.Bij het eten vindt u altijd brood,wat prima neutraliseert.
Knoflook;ook zo'n omstreden produkt.De een verafschuwt het en de ander wil niet zonder.Knoflook behoort tot de uien-familie
en is tevens een van gezondste produkten die je kunt eten.De gunstige effecten van knoflook zijn talrijk,het wordt zelfs als medicijn gebruikt.En als je knoflooklucht niet lekker vindt,dan zijn er speciale pilletjes bij de apotheek verkrijgbaar,die dat luchtje neutraliseren.Of je neemt tijdens het nuttigen van knoflook wat peterselie (schijnt te helpen).
Het nationale drankje is"Rakı",een soort anijs-likeur,lekker sterk..eventueel mengen met water.Dan is er"Ayran",een soort karnemelk met zout(erg goed tergen de dorst) En vervolgens wordt er véél thee gedronken en vaak erg sterk.Turkse wijnen,helaas niet bekend,maar overvloedig aanwezig in verschillende kwaliteiten.
 
 
 

Share or Comment !!NAVIGATION
See all content under Kusadasi Information category
5€ FREE !!!

Click on ticket to print !
Aub, laat hier uw beoordeling achter !!

Akset Tanitim ve Danismanlik 2008
Designed and Coded by Emrah TOY (2008)